Mamas & Papas získal hlavní cenu v New Yorku



Film scenáristky a režisérky Alice Nellis Mamas & Papas získal v uplynulých dnech na newyorském Hamptons International Film Festivalu dvě prestižní ocenění.



Snímek si odváží hlavní cenu pro celovečerní film
Golden Starfish Award Narrative Prize
a dále cenu za scénář
Zicherman Family Foundation Screenplay.





Hamptons International Film Festival patří k předním americkým filmovým přehlídkám. Tradičně, již po osmnáct let se koná v polovině října (letos od 5. do 11. října), v letošním roce zde bylo podle údajů organizátorů promítnuto více než 100 celovečerních a krátkých filmů, které v průměru zhlédne 15 tisíc diváků. Festival vznikl s cílem podporovat nezávislé filmové tvůrce z celého světa a je filmovými tvůrci i fanoušky respektován. Festivalová porota uděluje tři hlavní ceny pro nejlepší celovečerní, dokumentární a krátký film, dále jsou udělovány sponzorované ceny a Ceny diváků. Mezi nejvýznamnějšími účastníky letošního klání byl vyzdvihován především herec James Franco, který ztvárnil hlavní roli ve filmu Dannyho Boylea 127 Hours. Dalším z festivalových hitů se stal snímek  King´s Speech, který nakonec získal cenu diváků.


Festivalové vedení označilo snímek Mamas & Papas za jeden z těch, které pomohly vytvořit velmi různorodý profil filmové tvorby, který se Hamptons International
Film Festival snaží obsáhnout.






 



UFD/14.10.2010